Blogi

Syncron Techin blogissa kerrotaan lorem ipsum dolor sit amet.

Kaikki kirjoitukset

SyncPower EMS® palvelu TuuliWatti Oy:n akkuprojektiin

TuuliWatti Oy rakentaa Pohjoismaiden suurimman sähkövaraston Iin Viinamäen tuulipuiston yhteyteen. Markkinaehtoisesti rakennettavat Viinamäen tuulipuisto ja aiempiin vastaaviin verrattuna jättiakku valmistuvat syksyllä 2019.

TuuliWatti_logoSyncron Tech toimittaa SyncPower EMS® SaaS-palvelun ripeällä aikataululla TuuliWatin projektiin. Palvelu mahdollistaa akun osallistumisen usealle eri markkinapaikalle samanaikaisesti. Tuotannollinen koekäyttö on tarkoitus aloittaa heti kesän jälkeen.

SyncPower EMS on energiahallintajärjestelmä, jolla energiayhtiöt ja suuret teolliset energiankuluttajat voivat osallistua erilaisiin energiamarkkinapaikkoihin maksimoidakseen tuottoja tai minimoidakseen kuluja riippuen sen hetkisestä markkinatilanteesta nopeasti muuttuvilla energiamarkkinoilla. Tämä on mahdollista aiempaa paremmilla ennusteilla ja optimoinneilla. Visuaalinen ja helppokäyttöinen järjestelmä säästää myös käyttäjien aikaa.

“Valitsimme Syncron Techin koska heillä on tarvittava osaaminen ja moderni järjestelmä, jota voidaan ketterästi ja kustannustehokkaasti muokata vastaamaan palvelutarpeitamme."

Mikko Halonen, TuuliWatti

“Olemme innoissamme mahdollisuudesta toimittaa tuotteistettuja ratkaisujamme nopeasti kehittyville uusiutuvia energialähteitä hyödyntäville markkinoille. Tuotteemme sopivat mainiosti esimerkiksi erilaisiin verkon taajuuden tukemiseen tai energian tuotannon ja kulutuksen ajallisen eron hallintaan tähtääviin ratkaisuihin. Toimialalla on merkittävää kysyntää uusille innovatiivisille energiahallinnan ja optimoinnin palveluille ja ratkaisuille”, summaa Jussi Eskelinen, Syncron Tech Oy:n toimitusjohtaja.

TuuliWatti Oy on St1:n ja S-Voiman omistama teollisen tuulivoiman yhteisyritys. Yritys on perustettu tuottamaan sähköä omistajilleen. TuuliWatti tuottaa nykyaikaisella teknologialla puhdasta kotimaista sähköä mahdollisimman kustannustehokkaasti. Tämä tapahtuu kehittämällä ja rakentamalla tuulipuistoja maa-alueille. TuuliWatti tuotti vuonna 2015 reilun kolmanneksen Suomen koko tuulivoimatuotannosta. Yrityksellä on 130 voimalaa valmiina tai rakenteilla eri puolilla Suomea. TuuliWatin omistajien yhteiset investoinnit tuulivoima-kapasiteettiin ovat noin 650 miljoonaa euroa.

Syncron Tech Oy toimittaa omaan ohjelmistoon perustuvia innovatiivisia tuotteita ja ratkaisuja erityisesti energiatoimialalle, metsä-, perusmetalli-, kemian sekä valmistavan teollisuuden yritysten tarpeisiin. Syncron Tech on perustettu 1992 ja toimipisteet sijaitsevat Espoossa, Lappeenrannassa ja Porissa.

Lisätietoja antaa: Risto Vuopala, Myynti- ja markkinointijohtaja, Syncron Tech Oy tel. +358 50 300 0645, risto.vuopala@syncrontech.com

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä

Avasimme uuden toimipisteen Tampereelle

Laajensimme ja avasimme uuden toimiston Tampereelle!

Energiatehokkuutta voimalaitokselle SyncPowerin avulla

Jokaisen voimalaitoksen energiatehokkuutta voidaan parantaa helposti digitalisaation ja IoT:n keinoin. Saavutettavat hyödyt ovat välittömiä ja hankkeen takaisinmaksuaika tyypillisesti hyvin lyhyt.

Akkuvarastot ja niiden käyttö reservimarkkinoilla lisääntyvät - miksi?

Tuulivoimaloita nousee ympäri maata ehkä Itä-Suomea lukuun ottamatta ja myös aurinkovoima yleistyy sekä yksityis- että teollisuuskokoluokassa. Samalla Fingrid rakentaa uusia yhteyksiä sekä sähköasemia. Sähkövarastoja ilmestyy kiihtyvällä tahdilla, varsinkin kapasiteetin mukaan mitattuna. Näillä asioilla on jotain yhteistä.