Lumon_Kouvola_ilmakuva

Taustaa

Lumon lyhyesti

Lumon yhtiöt on parvekejulkisivu- ja terassituotteiden myyntiin, valmistukseen ja asennukseen keskittynyt kansainvälinen konserni, joka on merkittävä toimija Euroopan ja Pohjois-Amerikan parveke- ja terassimarkkinoilla. Yrityksen tuotantolaitokset sijaitsevat Kouvolassa, Kempeleessä ja Kanadan Vaughanissa. Lisäksi, vuoden 2022 aikana valmistuu uusin tuotantolaitos Espanjan Antequeraan.

Lumonin tuotevalikoima kattaa parvekelasit, lasiterassit, auringonsuojaverhot sekä erilaiset parvekejulkisivuratkaisut. 

 

Lumon yhtiöt

  • Parvekejulkisivu- ja terassituotteiden myyntiin, valmistukseen ja asennukseen keskittynyt kansainvälinen konserni
  • Tuotantolaitokset Kouvolassa, Kempeleessä, Kanadan Vaughanissa ja Espanjan Antequerassa (2022)
  • Konserni työllistää lähes 1500 henkilöä
  • Liikevaihto n. 151 milj. euroa

Yhteistyön vaiheet

Syncron Tech on toimittanut Lumonin Kouvolan tehtaalle SyncMES-ohjelmiston, jolla konfigurointiin työpistekohtaiset työnäytöt. Järjestelmä sisältää mm. työjonojen hallinnan, aikatauluseurannan ja eri työpisteiden tilauskohtaiset työohjeet. Ratkaisua varten tehtiin merkittävä ERP-integraatio. Järjestelmä otettiin käyttöön vuonna 2020 ja siihen on suunniteltu lisättävän uusia MES-ominaisuuksia kehitystarpeiden mukaan.

 

"Syncron Techin työnäyttöjen avulla olemme lisänneet työpisteidemme käytettävyyttä, parantaneet laadunvarmistusta ja nopeuttaneet työpisteille perehdytystä osana tehtäväkuvien laajentamista. Ratkaisu helpottaa paljon käytännön työtehtäviä ja se on otettu tuotannossa hyvin vastaan."


- Sami Hilliaho, Production planning & Logistics Manager

Tulokset

Yksilöidyt MES-näytöt tuotannon laatua varmistamassa

Lumonin Kouvolan tehtaalla jokainen tuote valmistetaan yksilöllisesti. Valmistus edellyttää työpistekohtaisesti räätälöityjä työohjeita, jotka Syncron Techin työnäytöt mahdollistavat. Työohjeet ovat operaattoreille helppolukuiset ja siten varmistavat tuotteiden laatua. Työnäytöille esimerkiksi tuodaan kuvia, millä helpotetaan työn tekemistä ja varmistetaan oikean komponentin valinta.

Helppokäyttöiset näytöt toteutettiin yhteistyössä ketterästi. Syncron Tech toteutti konfiguroitavan tuotteensa pohjalta Lumonin vision mukaiset näytöt. Lumon pystyy myös itse muokkaamaan näyttöjä ja toimintoja. Järjestelmä on toteutettu Syncron Techin pilvestä ja varmistettu paikallisilla servereillä korkean käytettävyyden varmistamiseksi. Ratkaisun ERP-integraatio oli merkittävä osa projektia. Liittymät suunniteltiin alusta asti sellaisiksi, että MES-ominaisuudet ovat kevyesti laajennettavissa.

Valintavaiheessa Syncron Tech erottui muista toimijoista muokattavalla ja laajentumiskykyisellä ratkaisullaan. Tulevaisuudessa MES-ratkaisua on mahdollista laajentaa esimerkiksi tuotannonsuunnittelun toiminnallisuuksilla.

Tulokset tiivistetysti:

1. Laadunvarmistuksen parantuminen selkeiden työohjeiden myötä

2. Perehdytyksen nopeutuminen ja henkilöstön toimenkuvan laajentuminen

3. Työpisteiden helppokäyttöisyys

Syncron Techin toimittama MES-ratkaisu on helpottanut käytännön työtehtäviä, tehostanut aikataulujen ja työjonojen hallintaa, kehittänyt tuotteiden laadunvarmistusta ja pienentänyt perehdytykseen käytettäviä resursseja. Lumon on ollut tyytyväinen projektin jälkeisen ylläpitotyön sujuvuuteen. Syncron Techin ammattitaitoinen henkilöstö vastaa kysymyksiin aina nopeasti.

Haluatko kuulla lisää?

Linkin takana yhteystietojamme ja voit halutessasi jättää yhteydenottopyynnön.

OTA YHTEYTTÄ