Suunnon tehdas sisältä

Taustaa

Suunto Oy lyhyesti

Suunto on osa kansainvälistä Amer Sports –yhtiötä. Suunnon tarina alkoi yli 80 vuotta sitten nestetäytteisen kompassin kehittämisellä ja on edennyt vuosien myötä nykyisiin urheilukelloihin ja sukellustietokoneisiin. Suunnon tehdas ja tuotekehitystoiminnot sijaitsevat Vantaalla. Suunto valmistaa tuotteitaan jälleenmyyjille sekä verkkokaupastaan suoraan kuluttaja-asiakkailleen. Asiakkaan räätälöimät tuotteet valmistetaan Vantaan tehtaalla asiakastilauksia vasten.

  • Osa Amer Sports Corporation -yhtiötä
  • Tuotteet: urheilukellot, kompassit ja sukellustietokoneet
  • Suunnolla on kansainvälisesti yli 400 työntekijää
  • Päätoimipaikka: Vantaa
  • Perustettu 1936

Yhteistyön vaiheet

Aluksi tuotantoerän pituudeksi piti saada 1.

Suunnon ja Syncron Techin yhteistyö alkoi 2015 Suunnon julkistaessa räätälöitävien tuotteiden verkkokaupan. Siihen tarvittiin MES-järjestelmä, joka mahdollistaa räätälöityjen tuotteiden valmistuksen ja toimittamisen asiakaille lyhyellä toimitusajalla.

Yhteistyö laajeni nopeasti muuhunkin hienosuunnitteluun ja tuotannon ohjaukseen. Henkilöresurssien ja valmistuksen tuotannonsuunnittelu tapahtuu samalla työkalulla, mikä tehostaa toimintaa ja säästää suunnitteluun kuluvaa aikaa.

"Tuotteiden ja tuotannon jatkuva kehittäminen on oleellinen osa Suunnon toimintakulttuuria. Tuotannonohjauksen järjestelmä ja sen räätälöitävyys on tässä tärkeässä roolissa kun valmistusta kehitetään vastaamaan alati muuttuviin asiakastarpeisiin."


– Teemu Suominen, Head of Operations

Tulokset

Kattava APS- ja MES-järjestelmä tehostaa tuotantoa

Asiakasräätälöityjen tuotteiden tulo mukaan tuotantoon ja tuotannon kausivaihtelun tasaamisessa käytettävä vuokratyövoima toivat haastetta tuotannonohjaukseen. Suunto valitsi Syncron Techin yhteistyökumppaniksi tuotannon tehostamisessa. Valmistettavien tilausten tuotantosarjojen ollessa lyhyitä, pitää MES-järjestelmän kyetä tukemaan tehokkaasti tuotanto-operaattoria tuotteen valmistuksessa.

SyncPlan-tuotannonsuunnittelumoduulin myötä ohjaukseen saatiin mukaan myös tuotannossa käytettävien komponenttien keräily varastosta ja oikea-aikainen toimitus tuotantosoluihin. Tehtaalla tuotannossa valmistetaan suuria määriä pieniä tuotantoeriä. Kiivasta tahtia kuvaa se, että usein tilauksen saapumisesta toimitus tapahtuu jo saman päivän aikana.

Kaikki tämä suunnitellaan, resursoidaan ja valmistetaan nopeasti varmistaen samalla, että tehdään kerralla huippulaatua. Järjestelmien tehtävän mukainen visuaalisuus on siinä keskeistä. Kokonaisuus on nähtävissä kerralla ja yksityiskohtiin päästään helposti tarvittaessa.

Tulosten tiivistys:

1. Tuotannon tuottavuus kasvanut joka vuosi merkittävästi.
2. Mahdollistanut asiakaslähtöisen toiminnan ja nopean reagoinnin markkinoiden muutoksiin.
3. Paremmat ja kattavammat suunnitelmat nopeammin.

Syncron Techin ohjelmisto tukee Suunnon Vantaan tehdasta tuotannon tavoitteiden saavuttamisessa ja tuotantoprosessien kehittämisessä. Järjestelmä tehostaa toimintaa lähtien komponenttivarastosta, tuotantosolujen kautta tuotannonsuunniteluun. Integraatiot testauslaitteisiin ja tuotetietokantaan tukevat tuotannon laatua ja tuotteiden jälkimarkkinointia. 

Haluatko kuulla lisää?

Linkin takana yhteystietojamme ja voit halutessasi jättää yhteydenottopyynnön.

OTA YHTEYTTÄ