Yara Uusikaupunki pohjoisesta

Taustaa

Yara Suomi Oy Uudenkaupungin tehtaat

Yara Suomi Oy:n Uudenkaupungin tehtaat on osa maailman johtavaa lannoite-ja ympäristöratkaisujen Yara-konsernia. Uudenkaupungin toimipaikalla on neljä tuotantolaitosta. Tehtaiden päätuotteita ovat NPK-lannoitteet ja typpihappo. Lisäksi tehtailla tuotetaan pieniä määriä kemikaaleja elektroniikkateollisuuden tarpeisiin.

Tehtaiden yhteydessä on syväsatama ja erinomaiset merikuljetusmahdollisuudet, 85% lannoitteista meneekin vientiin.

Tehtaat on Yara Suomi Oy:n osa. Tehdas työllistää suoraan 240 henkilöä.

  • Päätuotteet:
    • NPK-lannoitteet maatalouden käyttöön 1 300 000 t/vuosi ja
    • Typpihappo lannoitteiden raaka-aineeksi ja teollisuuden käyttöön 500 000 t/vuosi.
  • Päätuotteiden lisäksi syntyy sivutuotteena energiaa, jota hyödynnetään monin tavoin.
  • Toimipaikka: Uusikaupunki

Yhteistyön vaiheet

Päivittäisjohtamisen työkalujen kehityksestä

Yaran ja Syncron Techin yhteistyö alkoi 2007 tuotannon päiväkirjasovelluksilla, joita toimitettiin palveluna toimipaikan eri tehtaille. Vuosien varrella SyncDiary-päiväkirjoja päivitettiin toiminnan kehittyessä.

2018 käynnistettiin osana tehtaan kokonaisvaltaista tuotannon ohjauksen kehitystä tehdasnäkymä -hanke, jossa toteutettiin koko tehtaan kattava porautuva näkymä avainlukuihin.

Suurin hyöty on, että meillä on laitosten yli yhteinen tuotannon kokonaiskuva. Yhteisestä tehdasnäkymästä näemme kaikki oleelliset tuotannon ja turvallisuuden avainluvut ja pystymme ennakoimaan toimintaa yli osastorajojen. Eri osastot ja toiminnot puhaltavat yhteen hiileen. Sisäinen kitka vähenee.


– Teija Kankaanpää, Tehtaanjohtaja

Tulokset

Yhteinen tilannekuva sujuvoittaa toimintaa

Yaran tehtaanjohdolla oli kypsynyt ajatus yhteisen tilannekuvan hyödyntämisestä tuotannon sujuvoittamiseksi. Ei pelkästään prosessissa peräkkäin olevien, vaan myös rinnan tai tukevien osien toiminnan koordinoimiseksi. Syncron Techin järjestelmään päätettiin kerätä avaintiedot myös muista automaatio- ja tietojärjestelmistä.

Tehtaan johtamismenetelmien uudistamisessa nähtiin tarve tuoda esiin mitattuja avainlukuja. Sitä saa mitä mittaa ja varsinkin, mitä visualisoi. Tästäkin syystä nähtiin tärkeänä tuoda esiin myös turvallisuuteen liittyvät avaintiedot.

Määrätietoisella ja ketterällä työtavalla yhteistyössä saatiin toteutettua kattava tehdasnäkymä ja siitä porauduttavissa olevat osastonäytöt. Lisäksi työkalu on integroitu myös päivittäisjohtamisessa käytössä oleviin sähköisiin päiväkirjoihin.

Nyt järjestelmää käyttävät kaikki, niin operaattorit, tuotantojohto, tuotannonsuunnittelijat kuin tehtaanjohtajakin. Järjestelmän avulla oman tai muun osaston tuotannon tilanteen voi tarkistaa reaaliaikaisesti mistä tahansa.

1. Tuotannon ja turvallisuuden avainluvut kaikkien tiedossa

2. Tuotannon kokonaiskuvan näkee selkeästi yhdestä näkymästä

3. Osastokohtaiset yksityiskohdat yhden klikkauksen päässä

Syncron Techin ohjelmisto on tukenut Yara Uudenkaupungin tehtaita tuotannon tavoitteiden saavuttamisessa. Järjestelmällä välitetään tuotantoprosessista kerättyä tietoa reaaliajassa sekä sisäisille että ulkoisille sidosryhmille. Järjestelmän näkymiä on kehitetty yhä ennakoivampaan suuntaan tehtaan toiminnan kehityslinjausten mukaisesti.

Haluatko kuulla lisää?

Linkin takana yhteystietojamme ja voit halutessasi jättää yhteydenottopyynnön.

OTA YHTEYTTÄ