Katso kaikki työpaikat

Administrative Assistant

Espoo / hybridi

Tehtävä

Olemme ohjelmistotalo. Toimitamme tuotantoa tehostavia tietojärjestelmäratkaisuja teollisuuden ja energiatoimialan yrityksille. Asiakkaamme toimivat mm. prosessi- ja kappaletavarateollisuudessa sekä uusiutuvan energian toimialalla. Toimipisteemme sijaitsevat Espoossa, Lappeenrannassa, Porissa ja Tampereella.

Tällä hetkellä tehtävää hoitavan Jaanan jäädessä vapaalle haemme nyt päivittäisen toimintamme keskiöön Sinua

Administrative Assistant

Lyhyesti sanottuna tehtäväsi on pitää arkemme rullaamassa. Siitäkin päätellen tehtävä on siis monipuolinen. Samalla vaikutat suoraan kaikkien noin 30 syncrontechiläisen työhön. 

Tehtäviisi kuuluvat mm. seuraavat:

  • Toimit henkilöstö- ja taloushallinnon sekä yleishallinnon päivittäisissä tehtävissä ja olet yhteyshenkilö yhteistyökumppaneillemme (mm. tilitoimisto, pankki, vakuutusyhtiö, teleoperaattorit, työterveys, kiinteistöyhtiöt)
  • Asiatarkastat ostolaskumme ja hoidat osin myös asiakaslaskutustamme
  • Vastaat puhelinvaihteestamme ja muista toimistojen käytännön asioista
  • Lisäksi tehtäviisi voi kuulua monipuolisesti avustamista markkinoinnin, myynnin ja toimitusprosessimme tehtävissä, esimerkiksi asiakastapahtumiemme ja sisäisten tapahtumiemme järjestelyissä tai markkinointiviestinnässä

Tehtävä voi olla osa-aikainen (esim. 80%) tai täysiaikainen lopullisesta tehtävänkuvastasi riippuen; jutellaan tästä lisää tavatessamme! Työpaikkasi sijaitsee Espoossa. Voit työskennellä myös hybridimallilla – osin toimistolla, osin etänä. Perehdytyksen jälkeen ja jo sen aikana pääset suoraan tekemisen makuun.

 

Mitä toivomme sinulta? 

Uskomme, että näillä onnistut tehtävässä: 

  • Sinulla on positiivinen ja innostunut ote tekemiseen, uuden oppimiseen ja kollegojen auttamiseen
  • Olet oma-aloitteinen, järjestelmällinen ja itsenäinen työskentely on sinulle luontevaa
  • Sinulla on hyvä suomen ja englannin kielten suullinen ja kirjallinen taito; muu kielitaitosi on selkeä plussa!
  • Voit olla jo vastaavista tehtävistä kokemusta omaavat tai vastavalmistunut - tärkeintä on kuitenkin halusi kehittyä. tehtävissäsi
  • Hallitset toimistotyön perustyövälineet kuten MS Office-ohjelmistot
  • Tunnet tai olet valmis innolla oppimaan muitakin toimistotyön tietojärjestelmiä (käytössämme ovat mm. Sympa HR, Netvisor ja Severa).

 

 Vielä

Asetamme työntekijöillemme korkeita tavoitteita ja annamme myös paljon vastuuta tuloksiin pääsemisestä. Tarjoamme viihtyisän ja rennon "uuden normaalin" työyhteisön (toimistolla tai hybridinä), hyvän perehdytyksen, modernit työvälineet sekä kilpailukykyiset edut. Mukana tulevat mm. lounasetu, liikunta- ja kulttuurietuudet, työsuhdepyöräetu sekä vapaa-ajan matka-, tapaturma- ja sairauskuluvakuutus.

 

Kiinnostuitko?

Ota haaste vastaan ja hae! Lähetä hakemuksesi sekä CV:si pian tai viimeistään 8.11. mennessä osoitteeseen jussi.eskelinen@syncrontech.com. Aloitamme haastattelut jo hakuaikana ja etenemme sopivan henkilön löydyttyä. Lisätietoja tehtävästä saat Jussi Eskeliseltä (jussi.eskelinen@syncrontech.com, 040 5008228). Lisää Syncron Techistä taas löydät osoitteesta www.syncrontech.com.

Me

Syncron Tech Oy. Tietojärjestelmiä teollisuuteen ja energiatoimialalle. Ratkaisuja asiakkaan liiketoiminnan kovaan ytimeen.