Yrityksestä

Syncron Tech kehittää, myy ja toimittaa tuotantoa palvelevia ohjelmistoratkaisuja. Tyypillistä asiakkaidemme toimintaympäristössämme ovat suuret datamäärät ja niiden tuottaman informaation peloton hyödyntäminen.

Asiakkaamme ovat teollisuuden ja energiatoimialan edelläkävijäyrityksiä kansainvälisesti.

Toimitamme vahvan palvelukokonaisuuden sisältävät ohjelmistoratkaisumme joko pilvipalveluna (SaaS) tai järjestelmätoimituksina suoraan tai valittujen kumppaniemme kautta.

 

Arvot: Luotettavuus. Palvelu. Laatu. Kannattavuus. Eettiset arvot.

Missio: Kestävä tehokkuus.

Visio: Syncron Tech on kansainvälisesti tunnettu teollisuuden ja energiatoimialan tietojärjestelmäosaaja.

 

Toimialat ja ratkaisut

Teollisuus

Teollisuuden ratkaisumme soveltuvat erityisen hyvin metalli-, kemian-, metsä-, prosessi- ja kappaletavarateollisuuden valmistuksen ohjauksen, tuotannonsuunnittelun ja teollisen tuotannon päivittäisjohtamisen alueelle.

Energia

Energia-alan painopisteitämme ovat voimalaitosten energiatehokkuus, uusiutuvan energian tuotantoketjun ohjaus, energianhallinnan ratkaisut sekä näihin liittyvä energiantuotannon päivittäisjohtaminen.

Teollinen IoT

Vahvan teollisen internetin (IIoT) teknologiaosaamisemme avulla toteutamme teollisen tiedonkeruun ja reunalaskennan (edge computing) ratkaisuja.

 

Toimipisteemme sijaitsevat Lappeenrannassa, Espoossa, Porissa ja Tampereella.

Syncron Tech Oy:n tytäryritys SEAM Group tarjoaa Syncron Techin teknologia-alustalla työkalut älykkääseen sähkönkulutukseen hyödyntämällä kysyntäjoustoa.

 

Matkamme ohjelmistoratkaisujen ammattilaisena

Syncron Tech on 30 vuoden aikana saavuttanut aseman luotettavana, kansainvälisesti toimivana teollisuuden ja energiatoimialan ohjelmistoratkaisujen asiantuntijana. Omaamme vahvan ymmärryksen teollisuuden liiketoiminnasta ja tuotantoprosesseista. Sen avulla kykenemme vastaamaan tehokkaasti asiakkaidemme erilaisiin tarpeisiin.

1992

Syncron Tech aloitti toimintansa prosessiteollisuuden konsultointiyrityksenä. Toimintaa täydennettiin kuitenkin nopeasti omalla ohjelmistolla.

1994

Yhtiön ensimmäinen merkittävä toimeksianto oli Kaukas Oy:n vanhalla soodakattilalla Lappeenrannassa. Tulokset olivat lupaavia ja hanke sai jatkoa Enso-Gutzeitin Heinolan tehtaalla.

90-luku

Uutiset ensimmäisten projektien erinomaisista tuloksista levisivät ja Syncron Tech sai toimeksiantoja myös useille muille tehtaille.

1998-2000

Syncron Tech oli muuttunut konsultointiyrityksestä ohjelmistoyritykseksi. Tuotteissa omaksuttiin Internetin tarjoamat uudet työkalut ja teknologiat, kuten selainkäyttöliittymä. Ensimmäinen IoT-toteutus kemianteollisuuteen.

2000-luvun alku

Terästeollisuuden rooli Syncron Techin asiakaskunnassa vakiintui, kun Fundia Wire Oy, Imatra Steel Oy Ab, Rautaruukki Oy Raahe ja Ovako Bar Oy Ab saatiin asiakkaiksi. Näiden toimitusten jälkeen yhteistyö on edelleen laajentunut Ovakon ja SSAB:n kanssa mm. tuotannonsuunnittelun uusilla järjestelmillä.

2007

Syncron Tech aloitti Parocin tehtaille Pohjois-Euroopassa projektin tuotannolle kriittisen keskitetyn MES-sovelluksen toteutuksesta SaaS-toimituksena.

2011-2012

Useita toimituksia sekä on-premise- että SaaS-toimituksina lukuisille energiasektorin asiakkaille sekä kaikkien Stora Enson Suomen tehtaiden yhteisen energianhallintajärjestelmän toimitus.

2010-luku

Valmistavan teollisuuden tuotannonohjauksen ja tuotannonsuunnittelun ratkaisut ovat edustaneet yhä suurempaa osaa uusista asiakkuuksistamme, joita ovat esimerkiksi Suunto ja Lumon.

2012

Syncron Tech käynnisti yhteistyön nykyisen tytäryhtiönsä SEAM Groupin kanssa.

2015

Syncron Tech aloitti jo aikaisemmin itse käyttämänsä kaupallisen private cloud -pilvipalvelun tarjoamisen asiakkailleen SaaS-ratkaisujensa virtualisoituna alustana.

2022

Syncron Tech viettää 30-vuotisjuhlia, ja on ohjelmistoratkaisujen luotettu ammattilainen jo kolmen vuosikymmenen kokemuksella. Kehitämme ohjelmistoamme aktiivisesti yhdessä alan johtavien asiakkaidemme kanssa.