finnprofiles-julkisivu-resized-min

Taustaa

FinnProfiles lyhyesti

FP FinnProfiles Oy on suomalainen tiiviste- ja eristeratkaisuvalmistaja, jonka tuotantotehtaat sijaitsevat Sastamalassa ja Iissä. FinnProfiles on erikoistunut yksilöllisten profiiliratkaisujen suunnitteluun ja valmistukseen yrityksille, jotka arvostavat korkeaa laatua ja projektiosaamista.

FinnProfiles on toimittanut valmistamiaan tiiviste- ja eristeratkaisuja lukuisille eri teollisuustoimialoille, kuten rakennus-, meri-, raide- ja lääketeollisuudelle ympäri maailmaa jo 30 vuoden ajan.

 

FP FinnProfiles Oy

  • Suomalainen tiiviste- ja eristeratkaisuvalmistaja
  • Ratkaisuja lukuisille eri teollisuustoimialoille, kuten rakennus-, meri-, raide- ja lääketeollisuudelle ympäri maailmaa
  • Tuotantotehtaat Sastamalassa ja Iissä
  • Perustettu 1989

Yhteistyön vaiheet

FinnProfilesin ja Syncron Techin yhteistyö käynnistyi FinnProfilesin ERP-vaihdosprojektista, jonka yhteydessä uusittiin myös tuotannonsuunnittelu- ja ohjausjärjestelmät (APS ja MES) Sastamalan ja Iin tehtaille. Tuotanto on ollut käynnissä Syncron Techin SaaS-palveluna toimittamalla APS- ja MES-järjestelmällä vuoden 2021 alusta. Erityisen tärkeänä asiana järjestelmävaihdoksessa nähtiin Syncron Techin alustan kyky mukautua tuotannon ja liiketoiminnan tarpeisiin sopivaksi.

 

"Materiaalieräseuranta oli yksi iso kokonaisuus, jonka halusimme saada uuden MES:in myötä hallintaan, ja se on toteutunut hyvin. Eräseuranta on tarkentanut jäljitettävyyttä ja raaka-aineiden päivittäistä saldonhallintaa. Projekti sujui hyvin, vaikka se tehtiin kokonaan etänä alusta asti. Yhteisen työnohjausratkaisun laajempi käyttö on mahdollistanut hyvin kehitystyön jatkumisen.”


- Tero Lähetkangas, Tuotantopäällikkö

Tulokset

Materiaaliseuranta ja saldonhallinta ohjauksen ytimessä

FinnProfiles on kehittänyt tuotantolaitostensa tiedonkeruuta ja materiaalieräkohtaista seurantaa kattavammaksi ja luotettavammaksi uudella tuotannonsuunnittelu- ja ohjausjärjestelmällä. Syncron Techin toimittama järjestelmä pohjautuu SyncPlan- ja SyncMES-ohjelmistoihin ja se on integroitu FinnProfilesin ERP-järjestelmään.

Tarkka materiaalieräkohtainen seuranta mahdollistaa raaka-aineen luotettavan jäljitettävyyden, mikä vastaa asiakkaiden vaatimuksiin. Eräkohtainen seuranta on tarkentanut myös saldonhallintaa ja tietoa varastotilanteesta. Varastotiedon luotettavuudella on tärkeä merkitys tilausten ja kulujen hallinnassa, etenkin kun osalla raaka-aineesta on vanhenemispäivä. Työajanseuranta on myös tarkentunut ja jälkilaskenta helpottunut. Pilvipalveluna toimivaa järjestelmää voi hallita nettiselaimella vaivattomasti paikasta riippumatta.

Projekti vietiin alusta asti läpi etänä ja esimerkiksi kick-offissa tuotantoa esiteltiin kännykkäkamerakuvan avulla. FinnProfiles arvostaa Syncron Techin nopeaa vastetta ja kykyä puhua samaa kieltä tuotannon kanssa.

Tulokset tiivistetysti:

1. Materiaalieräkohtainen seuranta varmistaa jäljitettävyyden

2. Luotettava tieto varastotilanteesta ja parantunut saldonhallinta

3. Kattavampi, tarkempi ja nopeampi tiedonkeruu kentältä

Tulevaisuudessa tuotannonsuunnittelu- ja ohjausjärjestelmää kehitetään vastaamaan yhä paremmin FinnProfilesin tarpeita. Syncron Techin tarjoaman alustan joustavuuden ansiosta järjestelmää pystytään muokkaamaan ja pitämään ajantasaisena.

Haluatko kuulla lisää?

Linkin takana yhteystietojamme ja voit halutessasi jättää yhteydenottopyynnön.

OTA YHTEYTTÄ